Ako volať s Data-Only eSIM?

Ako volať s Data-Only eSIM?

Úvod

Vysvetlenie pojmu Data-Only eSIM

Data-Only eSIM je digitálna verzia SIM karty, ktorá poskytuje iba prístup k dátovým službám, bez možnosti telefonovania či posielania SMS správ prostredníctvom tradičnej mobilnej siete. Táto technológia sa stáva čoraz populárnejšou najmä medzi cestovateľmi, keďže uľahčuje pripojenie k internetu v zahraničí bez nutnosti meniť fyzickú SIM kartu alebo platiť drahé roamingové poplatky.

Dôvody pre volanie s Data-Only eSIM

Napriek obmedzeniam v tradičných hovoroch a správach ponúka volanie s Data-Only eSIM výhody v podobe pohodlnosti, cenovej výhodnosti a flexibility. Umožňuje využívať internetové aplikácie na hlasové hovory a komunikáciu prostredníctvom sociálnych sietí, čím zabezpečuje spojenie s rodinou, priateľmi či kolegami naprieč hranicami, bez toho aby ste museli čeliť nepríjemným finančným prekvapeniam v podobe vysokých poplatkov za roaming.

 

 

data only eSIM call

 

Definícia eSIM

eSIM (embedded SIM) je elektronická verzia SIM karty, ktorá je integrovaná priamo do zariadenia a umožňuje digitálne pripojenie k mobilnému operátorovi. Táto technológia je podporovaná väčšinou zariadení vyrobených od roku 2018 a eliminuje potrebu fyzickej SIM karty.

Rozdiel medzi eSIM a bežnou SIM kartou

Tradičná SIM karta je fyzický čip, ktorý sa vkladá do zariadenia a poskytuje prístup k mobilným službám. Naopak, eSIM je integrovaná priamo do zariadenia a pripojenie k mobilnému operátorovi sa uskutočňuje digitálne. To zjednodušuje zmenu poskytovateľa služieb alebo aktiváciu rôznych dátových plánov bez nutnosti fyzickej výmeny SIM karty.

Ako funguje Data-Only eSIM

Data-Only eSIM funguje podobne ako bežná eSIM, avšak s obmedzeným rozsahom služieb. Poskytuje iba prístup k dátovým službám, čo znamená, že prostredníctvom nej nie je možné uskutočniť tradičné hovory ani posielať SMS správy. Volanie a komunikácia pomocou Data-Only eSIM prebieha cez internetové aplikácie a sociálne siete, ktoré využívajú dátové pripojenie na prenos hlasu a správ. 

 

Výhody volania s Data-Only eSIM

Prečo zvoliť Data-Only eSIM

Pohodlnosť: Umožňuje vám ľahko prechádzať medzi dátovými plánmi a poskytovateľmi služieb bez potreby výmeny fyzickej SIM karty.-

Cenová dostuonosť: Pri cestovaní do zahraničia môžete ušetriť na poplatkoch za hovory a SMS , keďže volania a správy realizujete prostredníctvom dátového pripojenia.

Flexibilita: Môžete si vybrať z rôznych dátových plánov a prispôsobiť si ich podľa svojich potrieb, pričom eSIM je kompatibilná s rôznymi zariadeniami a poskytovateľmi služieb.

Kedy Data-Only eSIM využiť

Data-Only eSIM je ideálna voľba pre:- Cestovanie: Pri návšteve iných krajín môžete využívať miestne dátové plány bez potreby zmeny SIM karty alebo platenia vysokých roamingových poplatkov.- Pracovné účely: Ak potrebujete byť neustále dostupní pre svojich kolegov a klientov, Data-Only eSIM vám umožní komunikovať prostredníctvom internetových aplikácií a sociálnych sietí, čo zabezpečí spoľahlivé a cenovo efektívne pripojenie.

Voľba aplikácií pre volanie s Data-Only eSIM

Aplikácie pre hlasové hovory

Na volanie s Data-Only eSIM môžete využiť rôzne aplikácie, ktoré fungujú na báze internetového pripojenia. Medzi najobľúbenejšie patria:

WhatsApp: Populárna aplikácia na posielanie správ, ktorá umožňuje aj hlasové a videohovory. Funguje na báze dátového pripojenia a je dostupná pre väčšinu mobilných zariadení.

FaceTime: Aplikácia od spoločnosti Apple, ktorá umožňuje uskutočňovať hlasové a videohovory medzi zariadeniami s iOS a macOS.- Skype:

VoIP služba, ktorá sa pôvodne používala na počítačoch, no dnes je dostupná aj pre mobilné zariadenia. Umožňuje hlasové a videohovory, ako aj posielanie správ a zdieľanie súborov. Medzi priekopníkmi tejto služby patrí spoločnosť Zadarama.

Volanie cez sociálne siete

Okrem špecializovaných aplikácií pre hlasové hovory môžete využiť aj sociálne siete na komunikáciu cez Data-Only eSIM. Medzi bežne používané možnosti patria:- Facebook Messenger: Aplikácia od spoločnosti Facebook, ktorá umožňuje posielanie správ, hlasových a videohovorov medzi užívateľmi tejto sociálnej siete.- Instagram DMs: Funkcia priamej správy na sociálnej sieti Instagram, ktorá umožňuje posielanie textových správ, fotografií, videí a uskutočňovanie hlasových hovorov medzi užívateľmi.

Nastavenie volania s Data-Only eSIM

Aktivácia eSIM

Aby ste mohli využívať Data-Only eSIM, musíte ju najprv aktivovať. Postupujte podľa týchto krokov:

1. Kúpte si eSIM plán od nás a naskenujte QR kód, ktorý ste dostali alebo manuálne zadajte potrebné informácie do vášho zariadenia.

2. Po úspešnej aktivácii eSIM sa váš telefón automaticky pripojí k mobilnej sieti.

Prepnutie medzi Data-Only eSIM a bežnou SIM kartou

Ak váš telefón podporuje dual SIM funkciu, môžete jednoducho prepínať medzi Data-Only eSIM a bežnou SIM kartou podľa potreby. V nastaveniach vášho zariadenia nájdite možnosť pre správu SIM kariet a zvoľte, ktorú chcete použiť pre dátové služby, hovory a správy.

Riadenie nákladov na volanie

Pre efektívne riadenie nákladov na volanie pri používaní Data-Only eSIM odporúčame:

1. Vyhnúť sa použitiu tradičných hovorov a správ prostredníctvom bežnej SIM karty v zahraničí, aby ste predišli vysokým roamingovým poplatkom.

2. Využívať aplikácie a sociálne siete na hlasové hovory a komunikáciu cez dátové pripojenie.

3. Sledovať spotrebu dát a prípadne upraviť svoj dátový plán.

eSIM saving money

 

Obmedzenia a možné problémy

Kompatibilita zariadení s Data-Only eSIM

Nie všetky zariadenia sú kompatibilné s Data-Only eSIM. Väčšina zariadení vyrobených od roku 2018 podporuje eSIM technológiu, ale je dôležité skontrolovať špecifikácie vášho konkrétneho zariadenia pred nákupom dátového plánu. Ak váš telefón nepodporuje eSIM, budete musieť zvážiť iné možnosti, ako napríklad nákup miestnej SIM karty alebo použitie Wi-Fi.

Dostupnosť pokrytia siete

Pokrytie siete pre Data-Only eSIM závisí od poskytovateľa mobilných služieb a dostupnosti siete v danej krajine. Pred aktiváciou eSIM sa uistite, že pokrytie siete je dostatočné na miestach, kde plánujete eSIM využívať. V prípade, že pokrytie siete je nedostatočné, môžete mať problémy s kvalitou hovorov a rýchlosťou dátového pripojenia.

Riešenie možných problémov

V prípade problémov s Data-Only eSIM sa odporúča postupovať nasledovne.

1. Skontrolujte, či je váš telefón kompatibilný s eSIM a či ste správne nainštalovali a aktivovali eSIM plán.

2. Overte, či máte dostatočné pokrytie siete na mieste, kde sa nachádzate.

3. Ak máte problémy s aplikáciami pre hlasové hovory, skúste ich aktualizovať, preinštalovať alebo použiť inú aplikáciu.

4. V prípade, že problémy pretrvávajú, obráťte sa na našu zákaznícku podporu.

Záver: Maximálny zisk z Data-Only eSIM

Zhodnotenie výhod a obmedzení volania s Data-Only eSIM

Volanie s Data-Only eSIM prináša výhody ako pohodlnosť, cenovú dostupnosť a flexibilitu, najmä pri cestovaní do zahraničia. Avšak existujú aj obmedzenia, ako napríklad kompatibilita zariadení a dostupnosť pokrytia siete. Je dôležité zohľadniť tieto faktory pri výbere a používaní Data-Only eSIM.

 

 

Späť na blog

Pridať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred publikovaním schválené.