Koľko dát potrebujem na 10-dňovú dovolenku?

Koľko dát potrebujem na 10-dňovú dovolenku?

Úvod

Dovolenka je čas, keď si chceme užívať a nie premýšľať o technologických detailoch. No, v dnešnej dobe je dôležité vedieť, koľko dát budeme na ceste potrebovať a ako vybrať správnu datovú sim kartu alebo datovú esim? Čítajte ďalej!

Čo sú Megabajty (MB) a Gigabajty (GB)?

Ak chcete vedieť, koľko dát potrebujete na cestovanie, musíte najprv pochopiť tieto dva pojmy: Megabajty a Gigabajty. Megabajty (MB) a Gigabajty (GB) sú jednotky digitálnej informácie, ktoré sa bežne používajú na meranie veľkosti súborov alebo množstva dát použitých na prehliadanie internetu alebo používanie aplikácií na mobilných zariadeniach. Jeden gigabajt je ekvivalentný 1 000 megabajtom.

Táto časť vás oboznámi s týmito dvoma termínmi (GB a MB), takže je dôležité vedieť, čo znamenajú, a rozdiel medzi nimi. Väčšina dátových plánov, ktoré si objednáte, bude zvyčajne meraná v GB alebo MB.

Ako monitorovať spotrebu dát na telefóne počas cesty do zahraničia?

Monitorovanie množstva dát, ktoré váš telefón používa, vám pomôže zistiť, ktoré aplikácie spotrebúvajú vaše dáta. S týmito informáciami si môžete vybrať vypnutie internetového pripojenia pre neesenciálne aplikácie, ktoré by mohli spotrebovávať viac dát, ako očakávate. Taktiež uľahčuje proces určovania potrebných dát na zvyšok vášho pobytu.

Dobrou správou je, že iOS aj Android majú zabudované nástroje na sledovanie dát, ktoré môžete použiť na zistenie, koľko dát rôzne aplikácie používajú v danom období. Tu je spôsob, ako si môžete skontrolovať spotrebu dát na systéme iOS a Android.

Kontrola spotreby dát na iPhone

Ak používate iPhone s novou verziou iOS, takto si môžete skontrolovať spotrebu dát.

  • Otvorte [Nastavenia] na svojom iPhone
  • Klepnite na [Mobilné dáta]
  • Posuňte sa nadol do sekcie označenej „Spotreba mobilných dát“ V tejto časti uvidíte, koľko dát (celková spotreba) ste použili v aktuálnom vyúčtovacom cykle
    • Pre úplné rozdelenie spotreby dát podľa aplikácie posuňte ďalej nadol, kde uvidíte všetky aplikácie, ktoré použili vaše mobilné dáta. Číslo vedľa každej aplikácie ukazuje, koľko dát použila.

    • Ak chcete vynulovať svoje štatistiky spotreby dát, posuňte sa na koniec obrazovky a klepnite na „Resetovať štatistiky“. Odporúčame resetovať štatistiky hneď, ako začnete cestovať, pretože to uľahčí zistenie množstva dát, ktoré ste počas cesty použili.

Kontrola spotreby dát na Android

Ak používate Samsung, Google Pixel alebo iné zariadenie s Androidom, tu je spôsob, ako si môžete skontrolovať spotrebu dát.

 

Koľko dát potrebujem na odosielanie e-mailov, prehliadanie webu alebo vyhľadávanie miest na Google Maps?

E-maily: Odoslanie a prijatie e-mailov bez príloh vyžaduje približne 10KB až 50KB na e-mail, v závislosti od počtu zahrnutých slov. Ak pridáte prílohu, potrebné dáta sa zvýšia v závislosti od veľkosti prílohy.

Prehliadanie webu: Prehliadanie webu jednu hodinu vyžaduje približne 20MB až 100MB, v závislosti od množstva multimediálneho obsahu na stránke. Ak si prezeráte jednoduché textové webové stránky, budete potrebovať menej dát ako niekto, kto si prezerá webové stránky s množstvom obrázkov alebo videí.

Vyhľadávanie na Google Maps: Množstvo dát, ktoré potrebujete na vyhľadávanie na Google Maps, je približne 50MB až 200MB. Ak povolíte pohľad na ulici alebo 3D zobrazenie, potrebné dáta sa môžu zvýšiť na viac ako 150MB.

Koľko dát potrebujem na streamovanie hudby / videa?

Audio: Streamovanie hudby na Apple Music alebo Spotify vyžaduje približne 50MB až 100MB za hodinu pre štandardnú kvalitu.

Video: Streamovanie videí na YouTube vyžaduje približne 250MB za hodinu pre videá štandardnej definície (SD) a 1,5GB za hodinu pre videá vo vysokom rozlíšení (HD).

Koľko dát potrebujem na sociálne médiá a nahrávanie fotografií?

Používanie aplikácií sociálnych médií, vrátane Facebooku, Instagramu, Twitteru atď., vyžaduje približne 30MB až 150MB za hodinu, v závislosti od množstva multimediálneho obsahu v aplikácii. Nahrávanie obrázkov môže zvýšiť vašu spotrebu dát o 1 až 2 MB na obrázok. Scrollovanie Instagramu Vám môže spotrebovať až 1GB za hodinu preto odporúčame nechať si túto aktivitu na WiFi pripojenie.

Koľko dát potrebujem na videohovory?

Množstvo dát, ktoré potrebujete na videohovory, je približne 500MB za hodinu pre videohovory v SD (štandardná pre väčšinu aplikácií pre videohovory) a viac ako 1,5GB za hodinu pre HD videohovory.

 

Množstvo dát, ktoré cestovatelia potrebujú, sa môže líšiť v závislosti od úloh, ktoré vykonávajú, a dĺžky ich cesty. Pre väčšinu cestovateľov je 500MB až 1GB za deň dostatočné na vykonanie základných úloh. Treba poznamenať, že cestovatelia zvyčajne používajú svoje dáta na nevyhnutné úlohy, na rozdiel od používateľov domácich operátorov, ktorí môžu chcieť na internete robiť oveľa viac, pretože majú veľa času.

Ale skôr než si vyberiete, na ktorý plán sa chcete prihlásiť, najprv si určite, ktoré aplikácie máte v úmysle používať. 

Záverečné myšlienky

Dúfam, že tento sprievodca vám pomôže určiť množstvo dát, ktoré potrebujete, a a zakúpiť najvhodnejšiu dátovu eSim. Ako sme už spomenuli, rôzni používatelia majú rôzne potreby v oblasti dát. Preto začnite prioritizovaním svojich požiadaviek n a potom si vyberte dátový plán, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám.

Ak stále nie ste si istí, ktorý dátový plán si máte prihlásiť, neváhajte kontaktovať Tripsim podporu v pravom dolnom rohu kvôli presnejším odporúčaniam.

 

 

Späť na blog

Pridať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred publikovaním schválené.